Home

GEMEENTElogo2

Iedere dag een PrachtDag!

Op de site van de Dementievriendelijk Gilze en Rijen verschijnt er met ingang van 1 augustus een dagkalender met als motto: Start de dag met een glimlach.

De kalender bestaat uit het aantal vakjes evenveel als de dagen van de maand. In het vakje staan zinnetjes zoals onder andere: ‘Zoek een foto en wat is het verhaal’ of ‘Zet muziek op waar je blij van wordt’. Soms voelt het als een opdracht: ‘Pot een plantje’ of ‘Ruim een kast op’.

De kalender is ontwikkeld door Debby Landzaat van Zorg in Oktober, een verpleeg en verzorgingsinstelling in De Kempen en voor onze site ter beschikking gesteld. De DVG Gilze en Rijen is erg blij met het format en gaat iedere maand een nieuwe kalender op haar site plaatsen. Gaat u eens naar de site en kijk eens op de kalender. Wellicht motiveert zij ook u om van de dag een prachtdag te maken.

september

 Om het plaatje op te slaan, klik met je rechter muisknop op het plaatje en selecteer "Afbeelding opslaan als..."

 

 

Dementie in Coronatijd

Gilze en Rijen is een dementievriendelijke gemeente. In deze vreemde tijd, waarin het coronavirus de hoofdrol speelt, is dat heel belangrijk. De afgelopen weken hebben we kunnen zien hoe de inwoners van onze gemeente mooie initiatieven hebben genomen om onze kwetsbare burgers te ondersteunen. Dat is fantastisch en we mogen best trots zijn. Mensen met dementie ondersteunen is moeilijk maar het is de moeite meer dan waard. Het begint met kennis over dementie. Deze kennis vindt u op de site van www.Samendementievriendelijk.nl. Op die site treft u ook tal van instructiefilms aan hoe u het beste om kunt gaan met mensen met dementie. Er is ook veel praktische informatie over dementie in coronatijd te vinden op www.Dementie.nl 

 

Bijeenkomsten geannuleerd

De kerngroep Dementievriendelijk Gilze en Rijen moest de ‘kom en ontmoet bijeenkomst’ van 18 maart jammer genoeg annuleren en ook de historische wandeling door Gilze en Rijen, die voor 17 juni op de planning staat, gaat niet door. We bezinnen ons nog op Wereld Alzheimerdag van 16 september. De kerngroep is dit jaar vijf jaar aan slag en wil daar in september extra aandacht aan besteden. We laten u natuurlijk nog weten wat we gaan doen.

 

Digitaal Alzheimer café

Op deze site staat een link naar een digitale versie van de Alzheimer café’s in Tilburg. De gespreksleiders van dit café geven allerlei nuttige tips voor mensen met dementie en hun mantelzorgers die nu noodgedwongen veel thuis moeten doorbrengen.

Beste mensen, zorg goed voor uzelf en blijf gezond. U bent hard nodig voor de ondersteuning van mensen met dementie en hun families. Meer dan ooit.


 

De Kerngroep Dementie Vriendelijke Gemeente Gilze en Rijen nodigt u va harte uit voor bovenstaande ontmoetingen.
De Kom & Ontmoet Bijeenkomsten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.
Voor de activiteit op 16 september moeten kaartjes gekocht worden en wordt een kleine vergoeding gevraagd.


Partner organisaties die betrokken zijn bij de DVG-beweging.

VIP nieuwe manier   voor elkaar de zonnebloem     image028 image015    image052
  image028 image028 image028 image009   thebe
de ontmoeting  image014  image013 kbo molenschot image002 
voormekaar   studio10  bellavitta  elde maasduinen