Home

GEMEENTElogo2

 

Het theaterprogramma “Voor ik het Vergeet” van the blue stars op donderdag 18 november in de Schakel in Gilze gaat helaas niet door vanwege te weinig belangstelling.

 

affiche-de-schakelkl-gilze1
Blue-Stars-flyerkl-202111
 

 


 

Kerngroep DVG GILZE EN RIJEN INSPIREERT MET DAG MAMA 2

 

Op 22 september 2021 haalt kerngroep DVG (DementieVriendelijke Gemeente) van Gilze en Rijen, muziektheatershow DAG MAMA 2 naar de gemeente. Een revolutionaire theaterervaring die de omgang met dementie voorgoed verandert.

Initiatiefnemer: Kerngroep DVG (Dementievriendelijke Gemeente).

‘Dag Mama 2’
Dag Mama 2 is het langverwachte vervolg van de veelgeprezen muziektheatervoorstelling DAG MAMA, welke in 2017 grote indruk maakte in Gilze en Rijen. In Dag Mama 2 zien we hoe het verder wegglijden van moeder, de familiebanden tussen haar dochter en zoon stevig onder druk zet. Scene na scene ontaardt hun relatie in een duister spel dat álle betrokkenen met zich meetrekt – niet in de laatste plaats de broeder en zijn team. Toch weten broeder, dochter en zoon het tij op tijd te keren, om moeder de zorg te geven die ze zó hard nodig heeft. Hun moedige strijd wordt een inspiratie voor ons allen!

Psychologen en theatermakers ‘Blom – van den Heuvel’ zijn er wederom in geslaagd een intense theaterbeleving te creëren die je niet meer loslaat. Beleef deze indrukwekkend leerzame muziektheatershow vol baanbrekende inzichten, handvatten, muziek en humor om de mens met dementie het állerbeste te geven – van begin tot eind. In een sfeer van harmonie en aanvaarding. Samen!

DAG MAMA geniet bekendheid in Nederland en België, met reportages door onder andere de NPO-programma’s NIEUWSUUR, LANDINWAARTS, TIJD VOOR MAX en KOFFIETIJD. In november verscheen het boek bij DAG MAMA in de bestsellerlijsten: ‘Jij bent toch mijn dochter?’

De voorstelling vindt plaats op 22 september om 19.00 uur in Cultureel Centrum De Boodschap, Nassaulaan 62-64 in Rijen. (inloop om 18.45 uur).

 


Het is op dit moment nog niet mogelijk om hiervoor kaarten te bestellen.

 

 


Partner organisaties die betrokken zijn bij de DVG-beweging.

VIP nieuwe manier   voor elkaar de zonnebloem     image028 image015    image052
  image028 image028 image028 image009   thebe
de ontmoeting  image014  image013 kbo molenschot image002 
voormekaar   studio10  bellavitta  elde maasduinen  

Dementie in Coronatijd

Gilze en Rijen is een dementievriendelijke gemeente. In deze vreemde tijd, waarin het coronavirus de hoofdrol speelt, is dat heel belangrijk. De afgelopen weken hebben we kunnen zien hoe de inwoners van onze gemeente mooie initiatieven hebben genomen om onze kwetsbare burgers te ondersteunen. Dat is fantastisch en we mogen best trots zijn. Mensen met dementie ondersteunen is moeilijk maar het is de moeite meer dan waard. Het begint met kennis over dementie. Deze kennis vindt u op de site van www.Samendementievriendelijk.nl. Op die site treft u ook tal van instructiefilms aan hoe u het beste om kunt gaan met mensen met dementie. Er is ook veel praktische informatie over dementie in coronatijd te vinden op www.Dementie.nl 

 

Bijeenkomsten geannuleerd

De kerngroep Dementievriendelijk Gilze en Rijen moest de ‘kom en ontmoet bijeenkomst’ van 18 maart jammer genoeg annuleren en ook de historische wandeling door Gilze en Rijen, die voor 17 juni op de planning staat, gaat niet door. We bezinnen ons nog op Wereld Alzheimerdag van 16 september. De kerngroep is dit jaar vijf jaar aan slag en wil daar in september extra aandacht aan besteden. We laten u natuurlijk nog weten wat we gaan doen.

 

Digitaal Alzheimer café

Op deze site staat een link naar een digitale versie van de Alzheimer café’s in Tilburg. De gespreksleiders van dit café geven allerlei nuttige tips voor mensen met dementie en hun mantelzorgers die nu noodgedwongen veel thuis moeten doorbrengen.

Beste mensen, zorg goed voor uzelf en blijf gezond. U bent hard nodig voor de ondersteuning van mensen met dementie en hun families. Meer dan ooit.