Home

GEMEENTElogo2

 

Het theaterprogramma “Voor ik het Vergeet” van the blue stars op donderdag 18 november in de Schakel in Gilze gaat helaas niet door vanwege te weinig belangstelling.

 

affiche-de-schakelkl-gilze1
Blue-Stars-flyerkl-202111
 

 


 

Uitnodiging voor een gezellige kerstlunch in het Willem II stadion
Op 9 december organiseert het KPN Mooiste Contact Fonds een geheel verzorgde lunch voor mantelzorgers van mensen met dementie in het Willem II voetbalstadion in Tilburg.

Tijdens deze lunch kunt u genieten van entertainment, er is een speciaal programma met muziek en spel. Natuurlijk is de kerstman ook present. Wellicht is er een (oud) voetballer die iets komt vertellen. Het wordt een echt verwenmoment voor u! Een groot team van KPN-vrijwilligers staat klaar om u te ontvangen en ervoor te zorgen dat het u aan niets ontbreekt. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Er kunnen 50 mantelzorgers deelnemen.

Wilt u graag uitgenodigd worden voor deze speciale bijeenkomst dan kunt u zich opgeven via een speciaal inschrijfformulier. U kunt het formulier opvragen bij de voorzitter van de afdeling Midden-Brabant van Alzheimer, Ria Wijnen.
Telefoon 06- 5752829 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uitnodiging


Partner organisaties die betrokken zijn bij de DVG-beweging.

VIP nieuwe manier   voor elkaar de zonnebloem     image028 image015    image052
  image028 image028 image028 image009   thebe
de ontmoeting  image014  image013 kbo molenschot image002 
voormekaar   studio10  bellavitta  elde maasduinen  

Dementie in Coronatijd

Gilze en Rijen is een dementievriendelijke gemeente. In deze vreemde tijd, waarin het coronavirus de hoofdrol speelt, is dat heel belangrijk. De afgelopen weken hebben we kunnen zien hoe de inwoners van onze gemeente mooie initiatieven hebben genomen om onze kwetsbare burgers te ondersteunen. Dat is fantastisch en we mogen best trots zijn. Mensen met dementie ondersteunen is moeilijk maar het is de moeite meer dan waard. Het begint met kennis over dementie. Deze kennis vindt u op de site van www.Samendementievriendelijk.nl. Op die site treft u ook tal van instructiefilms aan hoe u het beste om kunt gaan met mensen met dementie. Er is ook veel praktische informatie over dementie in coronatijd te vinden op www.Dementie.nl 

 

Bijeenkomsten geannuleerd

De kerngroep Dementievriendelijk Gilze en Rijen moest de ‘kom en ontmoet bijeenkomst’ van 18 maart jammer genoeg annuleren en ook de historische wandeling door Gilze en Rijen, die voor 17 juni op de planning staat, gaat niet door. We bezinnen ons nog op Wereld Alzheimerdag van 16 september. De kerngroep is dit jaar vijf jaar aan slag en wil daar in september extra aandacht aan besteden. We laten u natuurlijk nog weten wat we gaan doen.

 

Digitaal Alzheimer café

Op deze site staat een link naar een digitale versie van de Alzheimer café’s in Tilburg. De gespreksleiders van dit café geven allerlei nuttige tips voor mensen met dementie en hun mantelzorgers die nu noodgedwongen veel thuis moeten doorbrengen.

Beste mensen, zorg goed voor uzelf en blijf gezond. U bent hard nodig voor de ondersteuning van mensen met dementie en hun families. Meer dan ooit.