Home

GEMEENTElogo2

Ondersteuningsgroep Mantelzorgers ‘Dementie en NU’ start in De Boodschap

Dementie en NU?

Zorgt u voor een partner met dementie? En wilt u handreikingen om een betere balans te vinden in de zorg voor uw partner, zodat u nog kunt blijven genieten ondanks de diagnose dementie? Dan is het programma ‘Dementie en Nu’ juist iets voor u. Het programma geeft mantelzorgers een steun in de rug. Belangrijk is dat u als mantelzorger ook goed voor u blijft zorgen. U bent bij deze bijeenkomsten, die georganiseerd worden in samenwerking met de DVG Gilze en Rijen, van harte welkom.
Op maandagmorgen 9 mei vindt de eerste bijeenkomst Dementie en NU plaats in Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen. Bent u mantelzorger en partner van een persoon met dementie meldt u dan aan. In 9 bijeenkomsten worden verschillende thema’s besproken en uitgediept. U leert ook anderen kennen die zorgen voor iemand met dementie.
Het programma in De Boodschap in een notendop:

  • Het programma bestaat uit 9 bijeenkomsten
  • U maakt deel uit van een vaste groep van 8 tot 10 deelnemers
  • Elke week staat er een thema centraal
  • De bijeenkomsten duren ongeveer twee uur
  • De bijeenkomsten zijn op maandagmorgen van 10 – 12 uur
  • De bijeenkomsten worden begeleid door 2 coaches
  • U leert meer over dementie, samen met de andere groepsleden praat u over wat u bezig houdt
  • U krijgt de door u gewenste ondersteuning
  • De bijeenkomsten zijn gratis inclusief het cursusboek


Voor vragen en aanmelding kunt u contact opnemen met Ria Wijnen, tel.nr. 06 57528298


Partner organisaties die betrokken zijn bij de DVG-beweging.

VIP nieuwe manier   voor elkaar de zonnebloem     image028 image015    image052
  image028 image028 image028 image009   thebe
de ontmoeting  image014  image013 kbo molenschot image002 
voormekaar   studio10  bellavitta  elde maasduinen  

Dementie in Coronatijd

Gilze en Rijen is een dementievriendelijke gemeente. In deze vreemde tijd, waarin het coronavirus de hoofdrol speelt, is dat heel belangrijk. De afgelopen weken hebben we kunnen zien hoe de inwoners van onze gemeente mooie initiatieven hebben genomen om onze kwetsbare burgers te ondersteunen. Dat is fantastisch en we mogen best trots zijn. Mensen met dementie ondersteunen is moeilijk maar het is de moeite meer dan waard. Het begint met kennis over dementie. Deze kennis vindt u op de site van www.Samendementievriendelijk.nl. Op die site treft u ook tal van instructiefilms aan hoe u het beste om kunt gaan met mensen met dementie. Er is ook veel praktische informatie over dementie in coronatijd te vinden op www.Dementie.nl 

 

Bijeenkomsten geannuleerd

De kerngroep Dementievriendelijk Gilze en Rijen moest de ‘kom en ontmoet bijeenkomst’ van 18 maart jammer genoeg annuleren en ook de historische wandeling door Gilze en Rijen, die voor 17 juni op de planning staat, gaat niet door. We bezinnen ons nog op Wereld Alzheimerdag van 16 september. De kerngroep is dit jaar vijf jaar aan slag en wil daar in september extra aandacht aan besteden. We laten u natuurlijk nog weten wat we gaan doen.

 

Digitaal Alzheimer café

Op deze site staat een link naar een digitale versie van de Alzheimer café’s in Tilburg. De gespreksleiders van dit café geven allerlei nuttige tips voor mensen met dementie en hun mantelzorgers die nu noodgedwongen veel thuis moeten doorbrengen.

Beste mensen, zorg goed voor uzelf en blijf gezond. U bent hard nodig voor de ondersteuning van mensen met dementie en hun families. Meer dan ooit.