Home

GEMEENTElogo2

Update 13-06-2022: Deze voorstelling gaat niet door vanwege te weinig belangstelling.

De voorstelling die in november werd geannuleerd gaat nu wel door op 16 juni a.s. De kerngroep Dementievriendelijke Gemeente wil graag haar 5 jarig jubileum alsnog vieren en ter gelegenheid hiervan hebben we de cabaretgroep “The Blue Stars” gecontracteerd met de voorstelling “Voor ik het Vergeet”

Het publiek wordt vermaakt met hilarische scenes en conferences, afgewisseld en gecombineerd met prachtige muziek en liedjes van toen en nu. Cabaret met een zweem van vroeger en een knipoog naar vandaag in een vrolijke setting. Dit alles met maar een bedoeling : onze bezoekers een heerlijke, ontspannen avond te bezorgen waar veel gelachen kan worden.

Tickets zijn € 12,50 (inclusief koffie in de pauze en drankje na afloop), te koop bij de Schakel in Gilze en de Boodschap in Rijen.

Title Size Hits
Blue Stars flyer 2022 1.90 MB 24


Partner organisaties die betrokken zijn bij de DVG-beweging.

VIP nieuwe manier   voor elkaar de zonnebloem     image028 image015    image052
  image028 image028 image028 image009   thebe
de ontmoeting  image014  image013 kbo molenschot image002 
voormekaar   studio10  bellavitta  elde maasduinen  

Dementie in Coronatijd

Gilze en Rijen is een dementievriendelijke gemeente. In deze vreemde tijd, waarin het coronavirus de hoofdrol speelt, is dat heel belangrijk. De afgelopen weken hebben we kunnen zien hoe de inwoners van onze gemeente mooie initiatieven hebben genomen om onze kwetsbare burgers te ondersteunen. Dat is fantastisch en we mogen best trots zijn. Mensen met dementie ondersteunen is moeilijk maar het is de moeite meer dan waard. Het begint met kennis over dementie. Deze kennis vindt u op de site van www.Samendementievriendelijk.nl. Op die site treft u ook tal van instructiefilms aan hoe u het beste om kunt gaan met mensen met dementie. Er is ook veel praktische informatie over dementie in coronatijd te vinden op www.Dementie.nl 

 

Bijeenkomsten geannuleerd

De kerngroep Dementievriendelijk Gilze en Rijen moest de ‘kom en ontmoet bijeenkomst’ van 18 maart jammer genoeg annuleren en ook de historische wandeling door Gilze en Rijen, die voor 17 juni op de planning staat, gaat niet door. We bezinnen ons nog op Wereld Alzheimerdag van 16 september. De kerngroep is dit jaar vijf jaar aan slag en wil daar in september extra aandacht aan besteden. We laten u natuurlijk nog weten wat we gaan doen.

 

Digitaal Alzheimer café

Op deze site staat een link naar een digitale versie van de Alzheimer café’s in Tilburg. De gespreksleiders van dit café geven allerlei nuttige tips voor mensen met dementie en hun mantelzorgers die nu noodgedwongen veel thuis moeten doorbrengen.

Beste mensen, zorg goed voor uzelf en blijf gezond. U bent hard nodig voor de ondersteuning van mensen met dementie en hun families. Meer dan ooit.