Home

GEMEENTElogo2

dvg2022Een vrolijke voorstelling met veel humor, er wordt veel gelachen en gezongen

Zus, zus en broer zijn op leeftijd en proberen te ontdekken wie van de drie dementie heeft.
Het blijft in het ongewisse óf eenvan de drie dementie heeft en zo
ja wie.
Naast het onderwerp dementie en adviezen hoe om te gaan met dementie gaat de voorstelling vooral over communicatie tussen de zussen en de broer.
Een spel van macht, onmacht en verbondjes maken en toch om elkaar geven. Kortom een feest van herkenning.
Na de voorstelling is er in de Foyer gelegenheid met elkaar na te praten.

Datum: Donderdag 22 september 2022
Plaats: Cultureel Centrum De Schakel, kerkstraat 104, Gilze
Tijd: 19.30 – 20.45 u. Zaal open: 19.00 u.
Toegang: gratis

Na afloop: napraten en drankje in de foyer Kaarten zijn af te halen bij de Schakel in Gilze en de Boodschap in Rijen.


Partner organisaties die betrokken zijn bij de DVG-beweging.

VIP nieuwe manier   voor elkaar de zonnebloem     image028 image015    image052
  image028 image028 image028 image009   thebe
de ontmoeting  image014  image013 kbo molenschot image002 
voormekaar   studio10  bellavitta  elde maasduinen  

Dementie in Coronatijd

Gilze en Rijen is een dementievriendelijke gemeente. In deze vreemde tijd, waarin het coronavirus de hoofdrol speelt, is dat heel belangrijk. De afgelopen weken hebben we kunnen zien hoe de inwoners van onze gemeente mooie initiatieven hebben genomen om onze kwetsbare burgers te ondersteunen. Dat is fantastisch en we mogen best trots zijn. Mensen met dementie ondersteunen is moeilijk maar het is de moeite meer dan waard. Het begint met kennis over dementie. Deze kennis vindt u op de site van www.Samendementievriendelijk.nl. Op die site treft u ook tal van instructiefilms aan hoe u het beste om kunt gaan met mensen met dementie. Er is ook veel praktische informatie over dementie in coronatijd te vinden op www.Dementie.nl 

 

Bijeenkomsten geannuleerd

De kerngroep Dementievriendelijk Gilze en Rijen moest de ‘kom en ontmoet bijeenkomst’ van 18 maart jammer genoeg annuleren en ook de historische wandeling door Gilze en Rijen, die voor 17 juni op de planning staat, gaat niet door. We bezinnen ons nog op Wereld Alzheimerdag van 16 september. De kerngroep is dit jaar vijf jaar aan slag en wil daar in september extra aandacht aan besteden. We laten u natuurlijk nog weten wat we gaan doen.

 

Digitaal Alzheimer café

Op deze site staat een link naar een digitale versie van de Alzheimer café’s in Tilburg. De gespreksleiders van dit café geven allerlei nuttige tips voor mensen met dementie en hun mantelzorgers die nu noodgedwongen veel thuis moeten doorbrengen.

Beste mensen, zorg goed voor uzelf en blijf gezond. U bent hard nodig voor de ondersteuning van mensen met dementie en hun families. Meer dan ooit.