Home

GEMEENTElogo2

De Voorstelling “Wie van de 3 heeft dementie” op donderdag 22 september bij de Schakel in Gilze was een groot succes. De zaal was goed gevuld. Ongeveer 300 mensen hebben genoten van het samenspel van 2 zussen en een broer, die probeerden te ontdekken via geheugentesten en muziek wie van de drie dementie heeft. Ze gaan nog altijd met elkaar om zoals in hun kinderjaren. Kortom een feest van herkenning.
Ook na de voorstelling bleven de meeste mensen nog na om onder het genot van een drankje en een hapje na te praten, want het was weliswaar een humoristische voorstelling en er werd veel gelachen, maar daarnaast waren er heel veel herkenningspunten voor mensen die in hun nabijheid iemand kennen of voor iemand zorgen (mantelzorgers) met een vorm van dementie.
De voorstelling was gratis, maar mensen konden vrijblijvend een donatie doen in de donatiebox van de Alzheimer Stichting.
Op de foto wordt de donatiebox met inhoud van ong. 175 € overhandigd aan Ria Wijnen. Ria is voorzitter van Alzheimer Nederland afd. Midden Brabant en zal het geld gaan besteden aan projecten binnen de regionale Alzheimer Stichting.


Partner organisaties die betrokken zijn bij de DVG-beweging.

VIP nieuwe manier   voor elkaar de zonnebloem     image028 image015    image052
  image028 image028 image028 image009   thebe
de ontmoeting  image014  image013 kbo molenschot image002 
voormekaar   studio10  bellavitta  elde maasduinen  

Dementie in Coronatijd

Gilze en Rijen is een dementievriendelijke gemeente. In deze vreemde tijd, waarin het coronavirus de hoofdrol speelt, is dat heel belangrijk. De afgelopen weken hebben we kunnen zien hoe de inwoners van onze gemeente mooie initiatieven hebben genomen om onze kwetsbare burgers te ondersteunen. Dat is fantastisch en we mogen best trots zijn. Mensen met dementie ondersteunen is moeilijk maar het is de moeite meer dan waard. Het begint met kennis over dementie. Deze kennis vindt u op de site van www.Samendementievriendelijk.nl. Op die site treft u ook tal van instructiefilms aan hoe u het beste om kunt gaan met mensen met dementie. Er is ook veel praktische informatie over dementie in coronatijd te vinden op www.Dementie.nl 

 

Bijeenkomsten geannuleerd

De kerngroep Dementievriendelijk Gilze en Rijen moest de ‘kom en ontmoet bijeenkomst’ van 18 maart jammer genoeg annuleren en ook de historische wandeling door Gilze en Rijen, die voor 17 juni op de planning staat, gaat niet door. We bezinnen ons nog op Wereld Alzheimerdag van 16 september. De kerngroep is dit jaar vijf jaar aan slag en wil daar in september extra aandacht aan besteden. We laten u natuurlijk nog weten wat we gaan doen.

 

Digitaal Alzheimer café

Op deze site staat een link naar een digitale versie van de Alzheimer café’s in Tilburg. De gespreksleiders van dit café geven allerlei nuttige tips voor mensen met dementie en hun mantelzorgers die nu noodgedwongen veel thuis moeten doorbrengen.

Beste mensen, zorg goed voor uzelf en blijf gezond. U bent hard nodig voor de ondersteuning van mensen met dementie en hun families. Meer dan ooit.