Home

GEMEENTElogo2

Zin in een wandeling op 4 oktober 2022?

Het Lokaal Steunpunt Mantelzorg Gilze Rijen organiseert jaarlijks 1 of 2 wandelingen.
Op 4 oktober staat de najaarswandeling gepland, deze keer doen we dit in samenwerking met het VIP en de werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeente.
We hebben de wandeling in tweeën gedeeld, een in Gilze en een in Rijen zodat je kunt kiezen waar je voorkeur ligt.
Onder begeleiding van 2 vrijwilligers, Huub Quirijnen en Frans Seelen, van Heemkring Molenheide gaan we wandelen. Zij gaan door middel van foto’s en uitleg tijdens de wandeling u een beeld geven over de geschiedenis van Gilze en Rijen.

Verzamelen voor de wandeling om 13.00 uur bij:

  • voor Gilze bij Cultureel Centrum de Schakel
  • voor Rijen bij Cultureel Centrum Boodschap.

Na de wandeling gaan we onder het genot van een drankje nog even gezellig napraten.

Jezelf aanmelden kan op de volgende manieren:

– Via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam, telefoonnummer en
voor welke wandeling, Gilze of Rijen.
– Via website: mantelzorggilzerijen.nl. pagina activiteiten openen, inschrijfformulier.
– Via inschrijfformulier bij nieuwsbrief: postbus LSM, Rembrandlaan 50, 5121 WL, Rijen of
Lange Wagenstraat 55p, 5126 BB, Gilze

Tot ziens op 4 oktober.
Ton en Kees


Partner organisaties die betrokken zijn bij de DVG-beweging.

VIP nieuwe manier   voor elkaar de zonnebloem     image028 image015    image052
  image028 image028 image028 image009   thebe
de ontmoeting  image014  image013 kbo molenschot image002 
voormekaar   studio10  bellavitta  elde maasduinen  

Dementie in Coronatijd

Gilze en Rijen is een dementievriendelijke gemeente. In deze vreemde tijd, waarin het coronavirus de hoofdrol speelt, is dat heel belangrijk. De afgelopen weken hebben we kunnen zien hoe de inwoners van onze gemeente mooie initiatieven hebben genomen om onze kwetsbare burgers te ondersteunen. Dat is fantastisch en we mogen best trots zijn. Mensen met dementie ondersteunen is moeilijk maar het is de moeite meer dan waard. Het begint met kennis over dementie. Deze kennis vindt u op de site van www.Samendementievriendelijk.nl. Op die site treft u ook tal van instructiefilms aan hoe u het beste om kunt gaan met mensen met dementie. Er is ook veel praktische informatie over dementie in coronatijd te vinden op www.Dementie.nl 

 

Bijeenkomsten geannuleerd

De kerngroep Dementievriendelijk Gilze en Rijen moest de ‘kom en ontmoet bijeenkomst’ van 18 maart jammer genoeg annuleren en ook de historische wandeling door Gilze en Rijen, die voor 17 juni op de planning staat, gaat niet door. We bezinnen ons nog op Wereld Alzheimerdag van 16 september. De kerngroep is dit jaar vijf jaar aan slag en wil daar in september extra aandacht aan besteden. We laten u natuurlijk nog weten wat we gaan doen.

 

Digitaal Alzheimer café

Op deze site staat een link naar een digitale versie van de Alzheimer café’s in Tilburg. De gespreksleiders van dit café geven allerlei nuttige tips voor mensen met dementie en hun mantelzorgers die nu noodgedwongen veel thuis moeten doorbrengen.

Beste mensen, zorg goed voor uzelf en blijf gezond. U bent hard nodig voor de ondersteuning van mensen met dementie en hun families. Meer dan ooit.