Archief

GEMEENTElogo2

 

Kom en Ontmoetbijeenkomst

Agenda
agenda
Datum: 20 november 2019 19:30

Locatie: Herberg De Drie Linden  |  Plaats: Molenschot, Nederland

Rein van BedafKom en Ontmoetbijeenkomst op 20 november
“Laten we het eens over muziek en dementie hebben”

De kerngroep Dementievriendelijk Gilze en Rijen verzorgt op woensdag 20 november een ‘Kom en Ontmoetbijeenkomst’ in De Drie Linden in Molenschot.

Muzikale herinneringen
Muziek speelt een grote rol in ons leven, ook al beseffen we dat niet altijd. Belangrijke momenten zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen, zoals speciale momenten van geluk, of dagen van verdriet en vreugde die je niet wilt kwijtraken. Bij mensen met dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen. Er komt steeds meer bewijs voor de positieve effecten van het luisteren naar voorkeursmuziek bij mensen met dementie. Veel van hen luisteren graag naar de muziek die hen rond hun twintigste emotioneel raakte. Maar smaken kunnen natuurlijk verschillen.

Muziek beïnvloedt onze stemming
Muziek vertrekt als een van de laatste dingen uit ons brein. Het beïnvloedt de stemming zeer positief en het is een manier om contact te maken. Ook voor mensen met dementie in een ver gevorderd stadium. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. Dat geldt zowel voor mensen met dementie die thuis wonen als voor bewoners van een verpleeghuis.

Muziektherapie en Alzheimer
Daarom willen we deze avond besteden aan wat muziek bij mensen met dementie teweeg kan brengen. Voor deze ‘Kom en Ontmoetbijeenkomst’ hebben we Rein van Bedaf uitgenodigd. Rein is neurologisch muziektherapeut en onder andere verbonden aan Zorgcentrum St. Franciscus in Gilze. Hij neemt de aanwezigen mee in de werking van het brein en welke invloed muziek hierop heeft. Hoe komt het dat muziek zo sterk verbonden is met emotie? Is er een link tussen muziek en het geheugen? Wat zijn goede manieren om het brein te blijven stimuleren?

De ‘Kom en Ontmoetbijeenkomst’ is dit keer bij De Drie Linden, Broekstraat 1, 5124 NJ Molenschot en begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis en er staat een kopje koffie voor u klaar.

 

Adres
Broekstraat 1
5124 NJ Molenschot, Nederland

 

KaartPartner organisaties die betrokken zijn bij de DVG-beweging.

VIP nieuwe manier   voor elkaar de zonnebloem     image028 image015    image052
  image028 image028 image028 image009   thebe
de ontmoeting  image014  image013 kbo molenschot image002 
voormekaar   studio10  bellavitta  elde maasduinen