Archief

GEMEENTElogo2

 

Vervallen

Agenda
agenda
Datum: 18 maart 2020 00:00

Locatie: Hof van Gilze, Gilze  |  Plaats: Gilze, Nederland

Gaat NIET door vanwege het corona- virus.

 

Dementie en dan….

U krijgt van uw huisarts de diagnose ‘Alzheimer’. U schrikt daar natuurlijk ontzettend van. U gaat naar huis met uw hoofd vol angsten en vooral vragen. Wat staat u te wachten en wat kunt u doen.

De kerngroep Dementievriendelijk Gilze en Rijen(DVG) verzorgt op 18 maart een ‘Kom en Ontmoet’ bijeenkomst in de Hof van Gilze over dit thema. U krijgt deze avond informatie over de aandoening ‘dementie’ uit de eerste hand. Een ervaringsdeskundige vertelt over de dingen die hij meemaakt na de diagnose en wat dat met hem heeft gedaan en nog doet. Daarnaast zijn huisarts dokter de Vos, casemanager D. Huizinga en zorgconsulent C. Geerts aanwezig. Met hen wordt besproken welke mogelijkheden er zijn voor hulp en ondersteuning. Er is een tafel met allerlei informatiemateriaal. U kunt folders en brochures mee naar huis nemen.

De kerngroep DVG heeft als doel de inwoners van onze gemeente zoveel mogelijk te informeren over ‘dementie’ om op die manier het taboe rond deze aandoening te doorbreken. Uit onderzoek blijkt dat mensen met dementie zolang mogelijk gewoon thuis willen blijven en willen deelnemen aan de maatschappij. Kennis over het ziektebeeld helpt om Gilze en Rijen dementievriendelijk te maken.

De kerngroep nodigt u van harte uit voor deze avond. De bijeenkomst begint om 19.30 uur (de inloop is om 19.00 uur) en is rond 21.00 uur afgelopen. De koffie staat voor u klaar en na afloop is er gelegenheid om na te praten onder genot van een hapje en een drankje. De toegang is gratis.

 

Adres
Steenakkerplein
5126 AW Gilze, Nederland

 

KaartPartner organisaties die betrokken zijn bij de DVG-beweging.

VIP nieuwe manier   voor elkaar de zonnebloem     image028 image015    image052
  image028 image028 image028 image009   thebe
de ontmoeting  image014  image013 kbo molenschot image002 
voormekaar   studio10  bellavitta  elde maasduinen