Dementie en NU

GEMEENTElogo2

Zorgen voor de persoon met dementie en zorgen voor jezelf!

 

Dementie is een aandoening die bij steeds meer mensen voorkomt. Mantelzorgers nemen een groot deel van de zorg voor hun naaste met dementie op zich. Zij zorgen zowel thuis als in het verpleeghuis voor hun partner, familielid, buur, vriend of kennis.
Uit onderzoek blijkt dat de belasting bij ruim de helft van de mantelzorgers te zwaar is. Daarom is het van belang dat zij goed voor zichzelf zorgen en er een balans is in de zorg voor de naaste en datgene dat een mantelzorger zelf nog graag wil en kan doen. Dan wordt de situatie draaglijk en is er ruimte om samen nog zoveel mogelijk van het leven te blijven genieten.

Ter ondersteuning van de mantelzorgers heeft een aantal zorgorganisaties in Midden-Brabant een speciaal programma ontwikkeld: Dementie en NU. Dit programma geeft mantelzorgers een goede steun in de rug en wordt gratis aangeboden.

Het programma Dementie en NU is gericht op: meer leren over dementie, het behoud van een goede relatie en het draagbaar maken en houden van de zorg. Het programma bestaat uit tien bijeenkomsten. Elke bijeenkomst concentreert zich rond één thema, zoals het invoelen in de beleving van mensen met dementie, omgaan met zorg en veranderd gedrag, communicatie of veiligheid.

• De groep deelnemers bestaat uit maximaal 12 personen.
• Er zijn 10 wekelijkse bijeenkomsten op dinsdagmiddag. De eerste bijeenkomst is op 28 april. Eind juni wordt de ‘Dementie en NU’-groep afgesloten.
• De bijeenkomsten zijn in CCGR De Boodschap in Rijen
• Het begint om 13.30 en eindigt om 15.30 uur.

De bijeenkomsten worden begeleid door Mária Bayens, dementieconsulent/casemanager dementie en Ria Wijnen, coach Dementie en NU en coördinatie.

Wilt u zich opgeven voor deze bijeenkomsten of wilt u vooraf meer informatie dan kunt u contact opnemen met Ria Wijnen, telefoon: 0161-456250/ 06 57528298

 


Partner organisaties die betrokken zijn bij de DVG-beweging.

VIP nieuwe manier   voor elkaar de zonnebloem     image028 image015    image052
  image028 image028 image028 image009   thebe
de ontmoeting  image014  image013 kbo molenschot image002 
voormekaar   studio10  bellavitta  elde maasduinen